Wat verstaat men onder bekkenklachten?

Het bekken speelt een hele belangrijke rol bij de houding en het bewegen. Bij vrouwen beschermt het de organen in het bekken zoals de baarmoeder, eileiders, vagina, blaas en darmen. Bij de mannen de blaas, prostaat en de darmen. Osteopathische behandelingen bij vrouwen en mannen vragen een specifieke zorg. 

 Bekkenklachten kunnen heel divers zijn, hierbij moet men denken aan klachten tijdens of na een bevalling, Premenstrueel Syndroom (PMS), pijnlijke menstruatie, verstoring van de menstruele cyclus, pijn bij het vrijen, pre-menopauze, incontinentie, bekkenbodemproblemen, fertiliteitsproblemen, terugkerende infecties (blaasontsteking), chronische klachten in klein bekken en onderbuik, littekenweefsel en verklevingen, pijn in de heup of onderrug

Ook mannen krijgen te maken met bekkenklachten. Dit kan pijn in het bekken zijn, incontinentie of de prostaat kan opspelen. Vaak blijven mannen pijnklachten of problemen met het plassen houden na een operatie van de prostaat. Dit kan goed verholpen worden middels een osteopathische behandeling.