De darmen zijn een belangrijk systeem in ons lichaam. Het haalt voedingstoffen uit voeding en voert afvalstoffen af. Men zegt weleens dat de weerstand in de darmen zit maar dit klopt ook, het draagt bij aan een goede immuniteit. Daarom is het belangrijk dat de darmen goed functioneren.

De oorzaak van darmklachten

Darmproblemen kunnen op verscheidene manieren ontstaan. Zo is een goede mobiliteit van de darmen en het weefsel eromheen belangrijk voor de doorbloeding van het weefsel. Dit zorgt voor een goede afvoer van de afvalstoffen en aanvoer van de voedingsstoffen. Verkeerde voeding, voedingsintolerantie, te weinig water drinken, stress, problemen in omliggende organen en post-operatieve littekens of verklevingen kunnen deze bewegelijkheid verstoren en een oorzaak zijn van je darmproblemen.

De osteopaat onderzoekt het gehele lichaam en behandelt de structuren die de voornaamste rol spelen in het ontstaan en in stand houden van de darmproblemen om zo toe te werken naar een pijnvrije buik. Ook is het belangrijk wat je eet of drinkt.