Aanmelding

U kunt telefonisch of via het contactformulier een afspraak maken.

Als u niet weet u of osteopathie geschikt is voor uw klachten dan kunt u het contactformulier invullen. Ik neem dan contact met u op om te overleggen of een behandeling zinvol is.

Als de afspraak is gemaakt wilt u dan het intake formulier (zie links), uiterlijk 1 dag voor de afspraak invullen? Dan heb ik al wat gegevens en kunnen we sneller starten met het onderzoek en de behandeling. Omdat er vaak een verband is tussen de verschillende klachten (ook die in het verleden) worden er ook vragen gesteld over uw algemene gezondheid, eerdere operaties, buik en ademhalingsklachten.

Hoe ziet een eerste afspraak er uit?

Een eerste afspraak wordt gestart met een kort kennismakingsgesprek om meer zicht te krijgen in uw klacht. Omdat er soms meerdere aspecten meespelen in het ontstaan van een klacht (voeding, trauma of stress), kan ik u eventueel doorsturen naar een collega (mesoloog, natuurdi√ętiste, NLP of mindfulness therapeut). Samen kunnen we dan kijken naar de beste oplossing.

Onderzoek

Vervolgens wordt er een lichamelijk onderzoek verricht van top tot teen. Hierbij worden het bewegingsapparaat (wervels, gewrichten, spieren), het orgaanstelsel en het cranium (schedelbotten) onderzocht op beweeglijkheid. Immers een verminderde beweeglijkheid betekent een verminderde functie en kunnen klachten ontstaan. Na het onderzoek bespreken we het behandelplan en vindt een behandeling plaats.

Behandeling

Osteopathie is over het algemeen een zachte behandelmethode. Bij de behandeling worden manuele technieken gebruikt om de beweeglijkheid van de lichaamsweefsels weer te herstellen, waardoor het zelfregulerend vermogen van het lichaam herstelt. Een bezoek aan een osteopaat duurt een half uur tot een uur.

Ook kan ik u leefstijladviezen of oefeningen meegeven die belangrijk zijn voor het herstel.

Wat kunt u verwachten na de behandeling?

Na de behandeling kunt u korte tijd last krijgen van hoofdpijn, vermoeidheid of verergering van de klacht. Dit is niet bij iedereen hetzelfde en niet altijd te voorspellen. Dit betekent dat het lichaam aan het werk is gezet en bezig is om een nieuw evenwicht te vinden. Het beste is om 24 uur na de behandeling niet intensief te sporten en veel water te drinken

Behandelfrequentie

De behandelfrequentie ligt beduidend lager dan die van andere behandelmethoden. Omdat het lichaam tijd nodig heeft om zich aan te passen aan de veranderde bewegelijkheid is de interval tussen twee behandelingen een of meerdere weken. In deze tijd kan het lichaam zichzelf weer herstellen en tot een nieuw evenwicht komen.